9 C
Skopje
21.11.2018 - 1:20

Ознака: спомен

Лунапаркот остана во спомените, а најмалите нема да имаат нов наскоро

Генерации скопјани пораснаа со викенд-посетите на Лунапракот, а сега живеат само со спомените за возењето на вовчето, на најголемиот реквизит - панорамата и на...

„Еврофест 2018“ во спомен на Тоше Проески

Дваесет и второто издание на меѓународниот фестивал на забавна музика „Еврофест“ годинава има нова димензија - чествување за незаборав на Тошe Проески. Првата фестивалска...

Во спомен на Жабарот

Помалку е познато дека Жабарот има стигнато и до УНЕСКО, вистинското УНЕСКО, со седиште во Париз. При прославата на шеесетгодишнината на оваа организација, Жабарот...