14 C
Skopje
21.9.2018 - 2:45

Ознака: спогодба

Вуцис: Во февруари или во март спогодбата од Преспа во грчкиот...

Мислам дека не постои можност спогодбата од Преспа да не биде ратификувана, вели претседателот на грчкиот парламент Никос Вуцис во интервју за грчката телевизија...

Потпишана спогодба за платите во здравството (видео)

Во Владата на Република Македонија во тек е прес-конференцијата на која министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација...

Категорични, а неинформирани

Тројца од четворица граѓани имаат категоричен став за или против спогодбата со Грција, а само еден од пет граѓани е доволно информиран за со...

Маните на спогодбата со Грција

Во оваа пригода би се осврнал само на неколку дела од спогодбата со Грција. Спогодбата за името потпишана со Грција по многу елементи и...

Анкетите – за верување или не

Искуството од истражувањата на јавното мислење во Македонија пред повеќе изборни циклуси покажува дека резултатите од нив, обично никогаш не се ни приближно блиски...

Зошто спогодба, а не договор

Господине Панде Колемишевски, вие во весникот „Нова Македонија“, на 24.7.2018 година, барате од функционерите на власт да ви одговорат зошто преговорите помеѓу министрите за...

Бркање грчки и бриселски рокови за спогодбата од Мала Преспа

Ако земеме хипотетички пример дека референдумот ќe успее и направиме уставни промени, а владата на Ципрас не преживее, како ќе ги вратиме повторно уставните...

Македонија и Хрватска ја унапредуваат заштитата на малцинствата

Во Скопје вчера се одржа третиот состанок на Меѓувладина мешана комисија (ММК) за спроведување на Спогодбата за заштита на македонското малцинство во Република Хрватска...

Македонско-хрватската комисија се активира по осум години

Во Скопје денеска се оддржа третиот состанок на Меѓувладина мешовита комисија (ММК) за спроведување на Спогодбата за заштита на македонското малцинство во Република Хрватска...

Македонија и Србија ја реактивираат меѓувладината комисија за заштита на малцинските...

Четиринаесет години од потпишувањето на билатералната спогодба помеѓу Србија и Македонија, двете држави постигнаа договор за реактивирање на меѓувладината мешовита комисија за заштита на...