Ознака: специјализанти

Постигнат договор со кофинансираните специјализанти

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, вчера и денеска оствари средби со приватните специјализанти доктори на медицина од конкурсот во 2019 година и...

Филипче: Разговараме со специјализантите и бараме решение за нивните барања

- Имавме бројни состаноци со претставници на двата синдикати во здравството. Се направи една балансирана прераспределба на процентите на зголемување на основната плата. Ветувањето...

Држави субвенции за младите специјализанти

Бугарија Од буџетот на Бугарија ќе се одвојат 6,5 милиони лева годишно за обуката на млади специјализанти, а потоа лекарите ќе треба да работат три...

Младите лекари сакаат да заминат од земјата

Разочараните млади лекари специјализанти ја разгледуваат можноста да заминат да работат во Косово поради подобрените услови за работа која ги нуди соседната земја.  Младите специјализанти...

Отворено писмо на приватните специјализанти до премиерот

Почитуван премиер, г. Зоран Заев, Ви се обраќаме ние, приватните специјализанти, преку отворено писмо до јавноста, бидејќи вистината треба да има што повеќе сведоци. На панел-дискусијата...

МЗ обезбеди средства за исплата на надоместок за приватните специјализанти

Министерството за здравство соопшти дека со помош на Владата обезбедило буџетски средствата за исплата на приватните специјализанти запишани на конкурсот во јануари оваа година....

Приватните специјализанти веќе нема да работат без пари

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека приватните специјализанти, запишани на јануарскиот конкурс 2018 година, во јуни ќе добијат мајска плата. Новата генерација приватни...