Ознака: спас

Има ли спас од возилата со диво вградени уреди за погон...

Целиот процес за вградување уреди за погон на течен гас во возилата е синџир од опасности и ако само една алка попушти може да...

Со кампањи или со закон ќе се бара спас од најлонските...

Според Јани Макрадули, заменик-министерот за животна средина, ако сакаме да ја намалиме емисијата на стакленички гасови во согласност со Парискиот договор и барањата од...

Мета бара спас во ОБСЕ за надминување на политичката криза

Aлбанскиот претседател, Илир Мета, во Тирана се сретна со генералниот секретар на ОБСЕ, Томас Гремингер, при што испратил официјално писмо до ОБСЕ барајќи Организацијата...

Последни напори на европските сили за спас на иранскиот договор

Британија, Франција и Германија ги прават последните напори да го одвратат Иран од целосно повлекување од нуклеарниот договор, предупредувајќи дека истекува времето за преговори...

Колективна дератизација за спас од глувците во зградите

Препорачливо е да се дератизираат и колективните и индивидуалните објекти. Особено е штетно присуството на глувците, кои се носители на паразити или вируси, бидејќи...

„Фиќо“ со електричен мотор за спас од загадениот воздух

Следејќи ги светските трендови, каде што електричниот погон зема сѐ поголем замав, група ентузијасти од Скопје, здружени во „ББ класик карс“, конструираа македонски електричен...

Европските интелектуалци апелираат за спас на Европа

Манифестот во кој европските интелектуалци оценуваат дека Европа како идеја „се распаѓа пред нашите очи“ е објавен во неколку весници, вклучувајќи ги „Гардијан“ и...

Има ли спас за македонскиот народ?

Договорите со Бугарија и со Грција го избришаа македонскиот народ како историска реалност на Балканот, а со законот за албанскиот јазик во историјата отиде...

Специјален фонд за спас на еврото

Според аналитичарите, за тоа дека еврото не функционира сведочат токму економските показатели: еврото е, како и порано, премногу слабо за Германија и премногу силно...