17.8 C
Skopje
26.7.2021 - 7:00

Ознака: Соња Драгољуб Гиздавиќ

Од творештвото на писателката Соња Драгољуб Гиздавиќ

Вртипоп Ме сака, - не ме сака... Ме сака, - не ме сака. Да, - не... Уште две: Ме сака, И уште едно: не ме сака... На дланката на Нена остана голо стебленцето на цветот. Збунето го гледа, го превртува, миг...