Ознака: социјално дистанцирање

Светот скроен по мерка на социјалното дистанцирање

  Јавните површини се обележени со линии, знаци и поделени со прегради, со цел да се почитуваат мерките за социјално дистанцирање со цел да се...

Социјалното дистанцирање во САД би можело да трае до 2022 година

Социјалното дистанцирање во Америка би можело да трае до 2022 година, тврдат научниците од универзитетот Харвард. Тие веруваат дека карантинот ќе треба делумно да продолжи,...

Социјалното дистанцирање е привилегија во Индија

Два дена Џитендер Махандер, 36-годишен санитарен работник во Далит, не се осмели да ја напушти колибата на своето семејство во сиромашното предградие Валмики во...

Социјално дистанцирање во шведски стил

Врски засновани преку Скајп? Нема гушкање? За Швеѓаните, тоа не е социјално дистанцирање туку нивен секојдневен живот, пишува „Политико“. Додека другите европски влади воведуваат драконски...