Ознака: социјални реформи

Бран штрајкови поради социјалните реформи

Новиот закон со реформи во социјалното осигурување, кој предвидува атрактивен реципрочен систем што обезбедува посебна грижа за семејствата со повеќе деца, за младите, за...

Од среда почнува поднесувањето барања за новите права од социјалната реформа

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес конференција ги повика сите лица коишто се во социјален ризик, од среда да...

Италијанските популисти им нудат по 280 евра на сиромашните

Програмата за социјални реформи во Италија, што ја осмисли популистичката партија Движење пет ѕвезди, денеска започна со очекувани метежи кога илјадници сиромашни и невработени...