Ознака: социјални мрежи

Тврдината Европа и ксенофобичните Балканци

Доколку погледнеме пошироко на прашањето за мигрантите, ќе дојдеме до заклучок дека ксенофобичноста, за која неоправдано се обвинуваат балканските земји, всушност е „увезена“ од...

Социјалните мрежи не знаат за црвени линии

Недолично однесување, навреди, етикетирње, говор на омраза, па дури и повици за насилство се забележуваат сѐ позачестено по последно време на друштвените мрежи по...

Фејсбук и Твитер се дизајнирани да влијаат како дрога за мозокот

Компаниите за социјални медиуми напорно работат да ги направат корисниците зависни од нивните сервиси. Карактеристиките на социјалните медиуми како што се бесконечното прелистување на...

Франција јакне систем за предупредувања на социјални мрежи

Министерството за внатрешни работи на Франција објави денеска план дека на социјалните мрежи засилува систем за предупредување на јавноста на непосредна закана како што...

Овие десет лидери најмногу користат Фејсбук

Еди Рама, албанскиот премиер е меѓу десетте лидери во светот кои најмногу користат Фејсбук. - „Twiplomacy.com“ е адресата која се занимава со рангирање на социјалните...