Ознака: социјални мрежи

„Снајперот“ од социјалните мрежи нишани право на гласачите

Според објавите на некои од партиите на социјалните мрежи, тие веќе подготвуваат и тимови, но и стратегија за освојување на гласачите за претстојните избори...

Фудбалери бегаат од социјалните мрежи!

Зборував со играчи што ги избришале своите интернет-профили. Тоа е само поради мноштвото информации што ги добиваат. Размислете за тоа, некои од нив имаат...

Превенцијата најдобра заштита од девијациите на социјалните мрежи

Додека во јавноста сѐ уште не стивнуваат реакциите за групата што ја крена македонската јавност на нозе на социјалната мрежа Телеграм, на која периодов...

Кралицата бара администратор на социјалните мрежи, плата 67.000 долари

Британската кралица Елизабета Втора е подготвена да плати до 67.000 американски долари годишно на личност која би управувала со нејзините профили на социјалните мрежи,...

Пропаганда и манипулации со вистината преку социјалните мрежи

ИСТРАЖУВАЊЕ НА БРИТАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОД ОКСФОРД Во генералниот заклучок во извештајот за 2019 година, кој важи и за нашата држава, е регистрирано дека е забележан...

Загадување на воздухот пак ги распламти социјалните мрежи

Не е грејна сезона, ама во населените места како Сарај, Нерези, Шишево, Крушопек, како и во општините Аеродром и Кисела Вода секојдневно се чувствува...

Светски бизниси, интелигентни машини, социјални мрежи и тековни општествени системи –...

Кинескиот пристап во ерата на глобализацијата (2) Пишува: Проф. д-р Георги М. Димировски Истражувањето што го направи светската заедница на системски и контролни научници и инженери...

Основачот на „Википедија“ повика на масовен штрајк на корисниците на социјалните...

Основачот на „Википедија“, Лари Сангер, ги повика корисниците на социјалните мрежи да направат 48-часовна пауза од своите телефони и апликации во обид да се...

Социјалните медиуми се новата платформа за лажни вести

Социјалните медиуми бележат драматично зголемување на популарноста, но тие сѐ почесто се злоупотребуваат за ширење лажни вести и пропаганда. Граѓаните јасно ја препознаваат квалитативната...

Владините службеници отсега ќе внимаваат што сплоделуваат на сицијалните мрежи

Јавните и кабинетските службеници коишто работат на односите со јавност треба да ја кажуваат вистината, да бидат непристрасни, да бидат внимателни во својот пристап,...