-2.2 C
Skopje
19.1.2022 - 9:36

Ознака: социјалните

Се претвораме ли во зависници од социјалните мрежи?

Сѐ помала е границата меѓу интимното и јавното или, пак, во некои случаи таа полека се брише, поради тоа што нашите интереси и избор...

Сознанија по петчасовниот пад на социјалните мрежи Станува ли интернетот ...

Сознанија по петчасовниот пад на социјалните мрежи Неодамнешниот петчасовен пад на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм и Ватс ап, беше планетарна демонстрација на фактот дека веќе...

Пожарите се разгоруваат и на социјалните мрежи

Социјалните мрежи одамна станаа политичка алатка за балканските политичари за придобивање на довербата од граѓаните. Во регионални рамки, најактивни на социјалните мрежи се Еди...

Светските лидери немоќни да го заштитат здравјето на граѓаните

Според анализата на Политехничкиот универзитет во Валенсија и на ЦКЕ, европските, но и светските политичари не успеале да ги искористат потенцијалот на социјалните медиуми...