Ознака: социјалните мрежи

Опсесија, релаксација или извор на зависност и стрес?

Експертите по социјални медиуми велат дека е природно и очекувано во време на вонредни мерки предизвикани од пандемијата на коронавирусот сите, а особено младите,...

До каде дофрла допрениот глас

Последните гласини во јавноста за прислушувани разговори на високи политички функционери објавени на социјалните мрежи, како и информациите за закани кон новинари, но и...

Орвеловата „1984“ сѐ уште ги фасцинира читателите

И 70 години по првата објава Седумдесет години од објавата на култниот роман „1984“ на британскиот новинар и книжевник Џорџ Орвел, тој и натаму ги...