Ознака: социјална пензија

Зибери: Ќе воведеме социјална пензија за сите жени кои што немаат...

Кандидатот за прв премиер Албанец, Насер Зибери, денес во паркот Чаир претстави една од своите заложби за првите 100 дена како Премиер. Тој им...

Социјална пензија користат 4.148 лица

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска попладнево се сретна со корисници на социјална пензија од кумановскиот регион. - Со воведувањето на социјалната пензија...

МТСП: 2.631 лице се стекнаа со социјална пензија

Од почетокот на спроведувањето на социјалната реформа, досега 2.631 лице се стекнале со правото на користење на социјална пензија предвидена со законската регулатива за...

Социјалната пензија, сепак, е само социјална категорија

Мислењата и тврдењата дека социјалната пензија ќе ја намали релативната сиромаштија се избрзани и паушални, од едноставна причина што износот од 6.000 денари што...