Ознака: соседство

Бучавата – терор од соседството во нашите домови

Од бучава што доаѓа од нашите соседи страдаме и ние, но нема некаква подетална анализа, тврдат од Регулаторната комисија за домување, каде што и...

Нови жаришта на свинска чума во соседството, забраните продолжуваат

Се препорачува фармерите и натаму да ги спроведуваат биосигурносните мерки, а граѓаните што патуваат надвор да не носат во куферите храна од животинско потекло,...

Кого ќе „застрелаат“ снајперските куршуми од соседството?

Завчерашното приведување на македонскиот државјанин Шевшет Демировски, сопственик на фабрика за наменско производство „АТС груп“ во скопско Визбегово, кого српските власти го сомничат за...

Фашизмот и шовинизмот од нашето соседство

Она што е разочарувачки и поттикнува на размислување е сознанието што во 21 век во регионот практично се покажа дека држави како Бугарија, која,...

Пазари во соседството има, нема патишта до нив

Освен повремените блокади, за слабата економска соработка меѓу земјите во регионот придонесува и лошата инфраструктурна поврзаност, конкретно со Косово, Албанија и со Бугарија. Пругата...

Кога побрзо ќе патуваме до морињата во соседството?

Придобивките од изградбата на автопатиштата се огромни, но сепак процесот на нивното комплетирање се одвива бавно, поради што е неопходно граѓаните кои веќе ги...

Нуклеарка во туѓ или во сопствениот двор

Иако, во принцип, сите се согласни дека од економски, безбедносни, еколошки и други причини, секогаш е подобро да се користат потенцијалите на некоја од...

Агресорите од соседството

Не беа само студентите од студентскиот дом „Пелагонија“ во скопската населба Кисела Вода агресори врз животната средина. Набргу по него, на агитпроп-социјалните мрежи и...

Кои се мотивите за отровните изјави од соседството кон Македонија

Се добива силен недвосмислен впечаток дека со бомбастичните изјави, од високи државни функционери од соседството, се спушта рампата за пријателство што Македонија веруваше дека...