Ознака: соседната

Политички лидери во една држава, гласачи во соседната

Специфичниот балкански феномен „водат една држава, гласаат во друга“ е практикуван од косовскиот премиер Албин Курти, а претходно и од Милорад Додик, како претсeдател...