Ознака: сон

Ѕидовите во црна, зелена и виолетова боја го попречуваат сонот

Експертите тврдат: Доколку страдате од несоница, можеби не е лошо да промените некои работи во вашата спална соба, кои секако може да бидат нарушувачки фактор...

Крај на кинескиот сон за Европа

Големи промени се случуваат во односите меѓу ЕУ и Кина. Кризата со ковид-19 предизвика нова дебата во Европа за потребата од поголема „диверзификација“ на...

Мојот олимписки сон допрва почнува

Ги користам сите моменти за да направам добар тренинг за да ја одржам формата. Сметам дека ќе освојам олимписка норма, а во Токио, секако,...

Зошто на жените им треба повеќе сон отколку на мажите?

Истражувачите од универзитетот „Дјук“ откриле дека недоволното спиење е поврзано со поголеми психолошки проблеми и повисоки нивоа на биомаркери поврзани со зголемен ризик од...

Најголемите умови на човештвото спиеле само по два часа

Историските великани, како што се Наполеон Бонапарта, Никола Тесла и Леонардо да Винчи, ја органирале својата динамика, време и количество на сон. Се смета...

Какви се шансите за остварување на соништата

ПЛАНИРАЊЕ НА ИДНИНАТА ВО МАКЕДОНИЈА И покрај свеста дека крајот на годината не е ниту крај, ниту почеток, туку продолжение на постоењето со сета мудрост...

Сонот му помага на мозокот да се прочисти од штетните материи

Сонот претставува природна состојба за време на која се обновува снагата на телото и умот. За време на сонот се смалува свесноста, се инхибира...

ЕУ и натаму останува наш сон

Последното одложување на датумот за нашиот почеток на преговори за приклучување кон ЕУ, во моментот кога тоа со висок степен на извесност за датум...

Оди учи пак, п. ти м.

Зошто татко ми ме пцуе во сонот? Затоа што е во право. Оди, Андоновски, и учи пак, п. ти м. Вади белешки од книги,...

Милијардите во Македонија меѓу сонот и јавето

Искуствата од минатото говорат дека политичарите во своите изјави лесно се расфрлаат со огромни суми пари што наводно треба да влезат во државата. Така,...