25.8 C
Skopje
19.9.2021 - 18:49

Ознака: „Соната“

Предизборно ноктурно – соната во Бе-мол (2)

(Варијација на темата македонска ситуација) Сè уште сме на бескрајната тема, драг читателу, на понижение и стигматизација на Македонците. Можат да се набројат многу клучни...

Предизборно ноктурно – соната во Бе-мол (1)

(Варијација на темата македонска ситуација) Варијации на темата македонска ситуација, и без глупавата придавка северна. Македонска ноктурно соната во варијации многу повеќе отколку што ги...

Катерина Брезева и „Соната“ победници на фолк-вечерта на „Охрид фест“

Првата вечер на „Охрид-фест - Охридски“, кој годинава се одржува 26-ти пат, ја одбележа победата на Катерина Брезева и групата „Соната“ од Велес. Првото...