Ознака: соживот

Со средба во Католичката црква заврши посетата на папата Франциск

Со Екуменската и меѓурелигиска средба и со средби со свештениците, нивните семејства и богопосветените во Католичката црква во Скопје, денеска попладне заврши апостолската посета...

Спортски активности за третоодделенци за мирен соживот во Кичево

Основното училиште „Кузман Јосифоски-Питу“ од Кичево неодамна беше домаќин на спортски активности, како дел од проектот „Унапредување на социјалната кохезија во Македонија“, финансиски поддржан...

Македонскиот соживот го издржува бремето

Познавачите на состојбите велат дека Македонија продолжува да ја живее традицијата на меѓусебна почит, особено за време на религиски празници и покрај наметнатиот политички...

Зошто старите луѓе се повознемирени?

Со возраста многу карактерни особини стануваат понагласени и повоочливи во споредба со помладата возраст. Затоа старите луѓе може да бидат потешки за соживот, за...

Празникот да ни го осветли патот

Традицијата на соживот, меѓусебно почитување, мултикултурализам, негување на различностите преку почитување, одбележување и славење на различните празници, со векови била присутна на овие простори....