24.8 C
Skopje
27.7.2021 - 9:46

Ознака: Соединетите Американски Држави

Фатмир Бесими ја претстави реформската агенда

Министерот за финансии Фатмир Бесими оствари средба со амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Кејт Мари Брнз, која беше придружувана од директорот на УСАИД во...

Дали Америка и Кина можат да ја избегнат новата студена војна?

Военото, економското и технолошкото издигнувањето на Кина, како и нејзината трансформација во нова суперсила во светот, поттикна неколку истражувачи да ја разгледаат  можноста од...