Ознака: „Современа скулптура“

Македонската современа скулптура има необична приказна

Од пластичност до фрагменти, визуелни сензации на различни медиуми, скулптурите доведуваат до поместување на уметничките дисциплини, а материјалот го одредува обликот. На оваа изложба...

Изложба „Современа скулптура“ на Друштвото на ликовни уметници

Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) под покровителство на Министерството за култура, ја поставува изложбата „Современа скулптура“ во Уметничкиот Центар АРТ ХАБ, во...

Се отвора изложбата „Современа скулптура“

Друштвото на ликовните уметници на Македонија под покровителство на Министерството за култура и Град Скопје, во рамките на манифестацијата „Скопско културно лето“, денеска ќе...