Ознака: Совет за безбедност

Државата ќе менаџира со приватните клиники

Поради зголемениот број на новозаразени со ковид-19, државата ќе менаџира со приватните клиники, исто како и со државните здравствени институции, предложи по денешната седница...

Советот за безбедност предложи прогласување на кризна состојба на целата територија

Претседателот Стево Пендаровски ќе побара од Владата да прогласи кризна состојба на цела територија на државата. Според објаснувањето, тоа ќе значи дека Армијата ќе...

Советот за безбедност ќе заседава за ситуацијата со ковид-19

Со почеток во 12 часот, во Кабинетот на претседателот во „Вила Водно“, ќе се одржи седница на Советот за безбедност. На седницата, покрај редовните членови...

Советот за безбедност утре повторно ќе заседава за ситуацијата со ковид-19

Во кабинетот на претседателот на „Вила Водно“, утре со почеток од 12 часот ќе се одржи седница на Советот за безбедност на Македонија. На седницата,...

Пендаровски: До овој момент не се размислува за полициски час каков...

Во отсуство на вакцина или лек за оваа болест нема друга алтернатива освен доследно почитување на протоколите, изјави претседателот Стево Пендаровски по денешната седница...

Советот за безбедност заседава во Вилата Водно за ситуацијата со ковид-19

Во Кабинетот на Претседателот „Вила Водно“ започна деветтата седница на Советот за безбедност на којашто се разговара за актуелната ситуација со пандемијата на ковид...

Седница на Советот за безбедност за состојбата со коронавирусот

Во Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски во „Вила Водно“ со почеток во 11 часот, ќе се одржи седница на Советот за безбедност на Република...

Пендаровски: Безбедносната состојба е стабилна

Состојбата во земјата и регионот е стабилна, оцени претседателот Стево Пендаровски по завршувањето на 8-та седница на Советот за безбедност. На седницата, покрај постојаните членови...

Пендаровски: Состојбата во земјата e стабилна и не се очекува да...

Претседателот Стево Пендаровски изјави дека состојбата во земјата и во регионот е стабилна и не се очекува дополнително да биде загрозена во блиска иднина,...

Политичко-безбедносната состојба по членството во НАТО во фокусот на Советот за...

Советот за безбедност ќе дискутира за политичко-безбедносната состојба во Македонија по членството во НАТО, на денешната осма седница што ќе се одржи во „Вила...