-0.8 C
Skopje
1.4.2020 - 23:12

Ознака: Совет за безбедност

Пендаровски: Ситуацијата со коронавирусот останува сложена

Претседателот Стево Пендаровски по седницата на Советот за безбедност посочи дека ситуацијата останува сложена бидејќи не се знае колку долго ќе трае епидемијата. Советот посочил...

Советот за безбедност ќе расправа за состојбата во земјава

Денеска со почеток во 14 часот во кабинетот на претседателот Стево Пендаровски ќе се одржи седница на Советот за безбедност на Македонија. На седницата, покрај...

Пендаровски: Нема потреба од прогласување вонредна состојба во земјата

Засега нема потреба од прогласување вонредна или кризна состоја во државата, рече претседателот Стево Пендаровски по Советот за безбедност, што се одржа вечерва во...

Советот за безбедност ќе расправа за состојбата со коронавирусот

Претседателот Стево Пендаровски за денеска свика седница на Советот за безбедност, за справувањето со ширењето на коронавир усот и запонатамошните чекори на надлежните институции....

Граѓаните и екологистите апелираат: Дајте нов совет за безбедност

Освен дождот и ветрот, кои во изминатиот период колку-толку придонесоа за намалување на загадувањето на воздухот, други бенефиции од седницата за Советот за безбедност...

Незадоволните активисти бараат ново свикување на Советот за безбедност 

Граѓанските организации и иницијативи за заштита на животната средина се незадоволни од тоа како поминала расправата за загадувањето на Советот за безбедност во понеделникот....

Пендаровски: Никогаш не е разговарано на толку високо политичко ниво за...

Во првиот дел од седницата на Советот за безбедност, што се одржа во Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски, се разгледаа тековни прашања од интерес...

Советот за безбедност одржа седница за аерозагадувањето

Во кабинетот на претседателот Стево Пендаровски се одржа редовна седница на Советот за безбедност. На првиот дел од седницата на Советот за безбедност, како што...

Советот за безбедност ќе заседава за аерозагадувањето

Претседателот Стево Пендаровски ја свика втората седница за Советот за безбедност, којашто ќе се одржи денеска со почеток во 17 часот. На првиот дел...

Пендаровски: Првпат во историјата на Советот за безбедност ќе се зборува...

Стратегијата за одбрана ќе биде дополнета со посебен дел за мерки и активности за еколошка безбедност, а првпат во историјата на дневен ред на...