Ознака: Совет за безбедност на ОН

Голанската Висорамнина предизвика бурна расправа во Советот за безбедност

САД наидоа на силни критики од 14 други земји членки на Советот за безбедност (СБ) на Обединтетите нации (ОН) поради одлуката да го признаат...

За случајот „новичок“ ќе расправа и Советот за безбедност на ОН

Велика Британија побара  да се одржи денеска состанокот на Советот за безбедност на ОН за да се разгледа случајот на труење со „новичок“. Официјалните лица имаат...