29.8 C
Skopje
3.8.2021 - 13:05

Ознака: Собрание на Р.М

ВМРО-ДПМНЕ предлага закон за задолжително изучување на предметот историја

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска најави дека ќе поднесе предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за основното образование со цел да...

Доделена државната награда „22 ноември“

Денеска во Кристална сала на Собранието во 13 часот, Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“ ја додели државната награда „22 Ноември“ за...

Изгласани измените на Законот за земјоделство и рурален развој

Собранието ги изгласа измените на Законот за земјоделство и рурален развој со коишто се предвидуваат поволности за младите земјоделци и за корисниците на мерките...

Законот за јавно обвинителство ќе биде донесен по скратена постапка

Собранието денеска одлучи дека Законот за јавно обвинителство, кое е на дневен ред во Парламентот, ќе биде донесен по скратена постапка. Во салата беа присутни...

Собрание: Иванов не потпиша Укази за прогласување на 11 закони

Претседателот на Република Северна Македонија Ѓорге Иванов не ги потпиша Указите за прогласување на шест закони донесени на 28 февруари оваа година, соопшти собраниската...