Ознака: Собрание на Комората на здравствени работници

Гавровска Лукиќ: Професијата медицинска сестра да биде заштитена и респектирана

Подолг временски период се намалува бројот на медицински сестри на работните места, се создава суфицитарен кадар со отворање на многу средни медицински школи, платите...