Ознака: смртта на дантон

Албанскиот театар настапува со „Смртта на Дантон“

Во рамките на МТФ „Војдан Чернодрински“ денеска беа промовирани неколку изданија од нова театарска и театролошка литература. Пред посетителите беа претставени драмата „Вероника самрак“,...

Албанскиот театар од Скопје со „Смртта на Дантон“ вечерва на „Охридско...

Сцената на центарот „Григор Прличев“ во рамки на Фестивалот „Охридско лето“ вечерва е резервирана за претставата „Смртта на Дантон“ поставка на босанскиот режисер Дино...