16.8 C
Skopje
31.7.2021 - 6:59

Ознака: смртен исход

Пациентите со цироза на црниот дроб имаат голем ризик за смртност...

Eдна третина од пациентите со ковид 19 имаат нарушена црнодробна функција, а оние кои имаат цироза на црниот дроб за 32 отсто имаат поголеми...