5.6 C
Skopje
19.10.2021 - 7:37

Ознака: Смог

Кула што го апсорбира смогот од воздухот

Холандската компанија „Студио Рузгард“, предводена од нејзиниот основач Даан Рузгард, почна низа урбани иновации што ги спојуваат уметноста и модерната технологија за создавање урбано...

На Водно како на друга планета

Вистинска зимска идила владееше во текот на изминатава недела на врвот на Водно, додека Скопје се задушуваше во магла и во смог. Како што...

Смогот и маглата ги одвраќаат туристите

Во период кога туристичките работници се борат да привлечат што повеќе туристи и да ја прикажат земјата како атрактивна дестинација, се соочија со нова...