16.9 C
Skopje
24.5.2019 - 21:35

Ознака: смет

Долговите за вода и смет можат да се платат без камата

Граѓаните на Скопје, од денеска, 13 мај, можат да ги платат заостанатите сметки за вода и смет без камата, информираа од ЈП „Водовод и...

Дел од заостанатите сметки ќе може да се плаќаат без камата

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ информира дека граѓаните на Скопје ќе можат да ги платат заостанатите сметки за вода и смет без камата во...

Му требаше ли на Скопје и тетовското ѓубре

На скопската депонија секој ден пристигнуваат по три камиони со носивост од по 20 тони, односно од тетовска претоварна станица пристигнуваат по 60 тони...

Пепел фрлен во контејнер запали камион за смет во Куманово

Пепел кој што жител на централно градско подрачје на Куманово го фрлил во контејнер предизивика пожар на смет во камион, сопственост на ЈП „Чистота...

Викендов еко-акција крај Осломејското Езеро

За целосно да ја променат сликата на крајбрежјето на Осломејското Езеро, поголема група риболовци и љубители на чистата природа од Кичево и соседните села,...

Складираниот смет и смрдеата повторно ги оптоваруваат тетовци

Жителите на Тетово алармираат дека повторно се соочуваат со непријатната миризба на изгорен смет. Пред се во вечерните часови се чувствува смрдеата поради која...

Венеција не сака туристите да купуваат храна за надвор

Во борбата против сè поголемото количество смет, Венеција има намера во следните три години да забрани отворање на нови ресторани во кои се купува...

Складираниот смет повторно ги задушува тетовци

Повторно непријатна миризба од сметот кој се складира во дворот на новата претоварна станица на тетовското комунално претријатие ги оптоварува тетовци во секојдневното живеење....

Награди за играчите на „Покемон Го“ по повод Денот на планетата...

Играчите на „Покемон Го“ на 22 април ќе бидат наградени во играта ако собираат смет, соопшти творецот на оваа популарна игра „Ниантик“. Специјалниот настан е...