Ознака: сметководители

Комората на сметководителите повторно бара поместување на роковите за финансиски извештаи

Комората на сметководителите повторно бара поместување на роковите за финансиски извештаи по примерот на европските земји. Анкетата што ја направила Комората на сметководители меѓу своите...

Сметководителите најавија протест пред Влада

Група на сметководители најавија дека утре ќе излезат на протест пред Владата во 12 часот. Тие велат дека барањето за пролонгирање на роковите за...

Сериозни превирања во институтот на сметководители на Македонија ИСОС

Институтот за сметководители и овластени сметководители на Македонија (ИСОС) го тресат нови скандали и превирања откако во органите кои го управуваат, неодамна државата утврдила...