23.9 C
Skopje
19.6.2019 - 11:43

Ознака: сметки

Граѓаните од денеска ќе можат да ги плаќаат долговите за вода и...

Граѓаните на Скопје aод денеска ќе можат да ги платат заостанатите сметки за вода и смет без камата. ЈП Водовод и канализација – Скопје...

Двојно повисоки сметки за данок ги распаметија граѓаните

Граѓаните на Скопје се на мака и чекаат во редови пред градските бараки за да ги исправат погрешните пресметки во решенијата за данок на...

Со мали плати секое поскапување е големо

Податокот дека цената на електричната енергија во земјава, на пример, е една од најниските во регионот не е некаква утеха за нашите сограѓани, бидејќи...

Јануарските сметки за струја ги испржија граѓаните

Ако броилото не е отчитано и корисникот добие сметка со претпоставени вредности во кои има повеќе или помалку киловат-часови, тие во следната сметка ќе...

Уште една шанса за компаниите со блокирани сметки

Бидејќи рокот, со кој на компаниите со блокирани трансакциски сметки им се овозможува да продолжат да работат и да ги плаќаат сметките преку компензација,...

ОЈО побара запирање на финансиски трансакции на сметки во Монако

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција достави барање со Кнежевството Монако да ги запре финансиските трансакции на сметки во Монако...

Заостанатиот долг за вода и смет ќе може да се плати...

ЈП Водовод и канализација - Скопје и ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје ги известуваат корисниците коишто имаат заостанат долг за потрошена вода и смет...

Јавно-приватните партнерства со тајните сметки

Битолските советници донесоа одлука по истекот на договорот да не ја продолжат соработката со досегашниот концесионер и како во случајот со новиот градски пазар,...

Купуваат енергетски ефикасни станови, а плаќаат огромни сметки

Има објекти што се проектирани како една класа, а потоа се покажува дека се сосема друга, поради што и граѓаните добиваат многу повисоки сметки....

„Водовод и канализација“ со веб-услуга за брзо плаќање сметки

„Плати брзо“ е новата веб-услуга што ја воведе јавното претпријатие „Водовод и канализација“ за електронско плаќање на сметките за вода. Преку неа претпријатието на...