Ознака: служби

Поетот во комбинаториките на безбедносните служби

Бугарија во 1975 година доставила понуда до југословенската влада веднаш да ѝ го испорача Венко Марковски на Југославија, односно на Македонија, зашто се сомневала...

Солун и Атина без служби за достава

Доставувачите на храна и брза пошта, како и надворешните соработници на компаниите задолжени за дистрибуција со мотоцикли во Грција, вчера започнаа 24-часовен штрајк, поради...

Што ќе донесе реформата на безбедносните служби?

НОВИНАРСКИ ОСВРТ НА МОДЕЛИТЕ ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСНИОТ СЕКТОР (1) Поради големото значење на реформите од областа на безбедноста и високиот степен на јавен интерес...