Ознака: Слонови

Мистериозна смрт на стотици слонови во Боцвана

Стотици слонови, наводно, мистериозно умреле уште од мај во делтата Окаванго во Боцвана. Земјата ја има најголемата популација на слонови во светот, се проценува...

Слоновите и носорозите се чувствителни на сонце

Некои од животните бараат места за почивка на сенка, на свежи локации во најтоплите часови од денот. Некои се повлекуваат во своите живеалишта, пештери,...