Ознака: слоници

Дуња и Даела се итри и инаетливи

Дуња и Даела се родени во дивина но израснале во шатор. Во 2018 година пристигнаа во Скопската зоолоошка градина и се неразделни другарки. Даела...

Зоолошката ќе добие два слона, а се враќа и шимпанзото Коко

По долго време Зоолошката градина ќе добие дури две слоници. Животните ќе пристигнат помеѓу 13 и 16 август и ќе бидат транспортирани од Белгија...