Ознака: слеп

Слепа послушност за слеп колосек

Многу ситуации, реакции и настани на меѓународен план, по потпишувањето на договорите за добрососедство со Грција и со Бугарија, речиси директно ја поткопуваат амбицијата...

Слеп е оној што не сака да види

Пред неколку дена бев на очен специјалист. Најверојатно нема човек на возрасни години што нема проблем со диоптријата, со видот. Имам два-тројца пријатели на...

Македонија на слеп колосек

Во нашата татковина имаме уште една повеќедецениска политичка неизлечива болест - тоа е велепредавството над македонскиот народ и Република Македонија На 15 јули 2020 г....

„Зајакот Џоџо“ – критика на слепиот нацизам преку очите на 10-годишно...

Иако „оскарите“ се веќе зад нас, љубителите на добриот филм сѐ уште ги коментираат, а најверојатно и ќе продолжат да ги дискутираат филмовите што...

Не е слеп тој што не гледа….

Не е непозната и заслепеноста на масите од вистински или лажни лидери, од феноменот на водачите, царевите, кралевите, лидерите. Масата не само што мижи,...