17.2 C
Skopje
17.6.2019 - 23:31

Ознака: слависти

Лозарството, националната свест, јазикот и историјата

Преродбенските пројави на македонството (5) Во почетокот на 1892 година е објавен првиот број на весникот „Лоза“, по кое и целото движење го доби името....