11.3 C
Skopje
25.10.2020 - 20:28

Ознака: скулптура

Роберт Индијана – креатор на најпознатата скулптура на светот

Работел и како театарски сценограф и костимограф. Бил ѕвезда на Ворхоловиот филм „Јади“ (1964 г.) на кој 45 минути јаде една печурка, а една...