Ознака: Скриена божица

Скриена божица – откриена тајна на антички египетски саркофаг

Британските конзерватори што работат на египетска мумија стара 3.000 години дошле до епохално откритие. Мумијата би требало да биде изложена во Градскиот музеј во...