Ознака: Скопје филм фестивал

Мето Јовановски го обележи македонското глумиште

Со врачувањето на Повелбата за исклучителен придонес во филмската уметност, во Кинотеката започна омажот на Мето Јовановски, кој е дел од програмата на 22-то...

Завршува 21. Скопје филм фестивал

Со проекциите на филмовите „Самит“, „Диви момчиња“ и „Пеперутки“ вечер ќе заврши 21. издание на Скопје филм фестивал. Публиката имаше можност да погледне повеќе од 50 нови...

Повеќе од 50 филма на „Скопје филм фестивал“

Повеќе од 50 филма, работилници, гостувања на нови европски филмски имиња, како и филмска ретроспектива на Алфред Хичкок, ќе понуди 21. „Скопје филм фестивал“....