17.8 C
Skopje
21.10.2021 - 17:19

Ознака: Скопје лајт арт дистрикт

Фестивалот на светлината го обои Скопје

Дваесет и пет уметници од 14 земји изминатите четири дена со помош на своите светлосни дела, инсталации и светлосни перформанси го обоија Скопје и...

Скопје доби на подарок три светлосни дела

По завршувањето на „Скопје лајт арт дистрикт“ Овој фестивал е единствен од овој вид кај нас, и заедно со Лион, Амстердам, Хелсинки, Прага, Санкт Петербург,...

„Скопје лајт арт дистрикт“ од 29 мај до 1 јуни

Второто издание на фестивалот на светлината, „Скопје лајт арт дистрикт“, ќе се одржи од 29 мај до 1 јуни. Дваесет и пет уметници, уметнички...

„Скопје лајт арт дистрикт“ од 29 мај до 1 јуни

Второто издание на фестивалот на светлината „Скопје лајт арт дистрикт“ ќе се одржи од 29 мај до 1 јуни. Дваесет и пет уметници, уметнички...