Ознака: Скопје-Блаце

Сугарески: Автопатот Скопје-Блаце може да се изгради и во покус рок...

Даден е рок од три години за изградба на автопатот Скопје-Блаце, но тоа не значи дека тој ќе се гради до 2023 година, изјави...

Автопатот Скопје – Блаце ќе почне да се гради догодина

Проектот за автопатот Скопје – Блаце, вреден 110 милиони евра, ќе се спроведува во два дела. Како што информираше вицепремиерот Бујар Османи на денешната...

Сугарески: Наскоро почнува изградбата на првиот дел од автопатот Скопје-Блаце

Проектирањето на првите 1,9 километри од автопатот Скопје-Блаце ќе биде завршено во текот на следниот месец, веднаш потоа ќе почне тендерирањето, а се очекува...

Ребалансот на Буџетот нема да влијае на изградбата на автопатот Скопје-Блаце

Автопатот Скопје-Блаце ќе се прави преку Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП) и реабалансот на Буџетот воопшто нема да влијае врз динамиката на изградба,...

Автопатот Скопје-Блаце ќе се гради напролет

Јавното претпријатие за државни патишта работи на проектот за изградба на автопатот Скопје-Блаце, која би стартувала напролет следната година, а ќе се одвива во...