17.9 C
Skopje
27.5.2019 - 16:06

Ознака: скопски чалгии

Старите скопски чалгии – мераци и чочеци

И денес се познати имињата на „чочеците“, односно на танчарките. Во групата на Саид, кој свирел на ќемане, имало неколку танчарки, од кои најпозната...