Ознака: „Скопски филмски фестивал“

„Втора шанса“ го отвори 22. Скопски филмски фестивал

Филмот „Втора шанса“ – прв долгометражен филм на режисерката Марија Џиџева синоќа премиерно беше прикажан во кино „Милениум“ и го отвори 22. Скопски филмски...

На кастингот тежев 106 килограми, мирисав на сено и бев искасана...

Иако неки режисери како Фелини или Бергман, во денешно време Ларс фон Трир и Педро Алмодовар, во своите филмови секогаш ги ангажираат истите актери,...

„Скопски филмски фестивал“ ќе отвори теми од квир-културата

Во програмата европски филм, ќе бидат прикажани „Пјур хартс“, „Вели оф шадоус“ и бугарскиот филм „3/4“ на режисерот Илиан Митев, кој победи на фестивалот...