Ознака: скопската зоолошка

Дуња и Даела се итри и инаетливи

Дуња и Даела се родени во дивина но израснале во шатор. Во 2018 година пристигнаа во Скопската зоолоошка градина и се неразделни другарки. Даела...

Лавицата Акети од Берлин пристигна во скопската зоолошка

Лавицата Акети од зоолошката градина во Берлин е нов жител во скопската зоолошка градина. Лавицата која е стара 12 години пристигна во Скопје пред...