Ознака: Скендербег

Граѓаните се поклонуваат од почит кон жртвите на плоштадот „Скендербег“

Граѓаните оддаваат почит кон жртвите кои ги изгубија животите во страшната сообраќајна несреќа на автопатот „Струма“ во Бугарија, на плоштадот „Скендербег“ во Скопје. Оние кои...

Споменик на Скендербег во Подгорица

Црна Гора Одборниците на општината Тузи едногласно го поддржаа предлогот за подигање на спомен-обележјето посветено на Ѓерѓ Кастриот Скендербег. Споменикот би требало да биде поставен...