Ознака: синдикати

Барањата на синдикатите во најголем дел ќе бидат опфатени во новиот...

По повод Први мај – Денот на трудот вчера во Владата се одржа седница на Економско-социјалниот Совет на кој синдикатите и работодавачите ги испорачаа...

„Бојкотирам“ дојде за да даде поддршка, па го попречи протестот на...

Неколкумина претставници на здружението „Бојкотирам“ дојдоа на протестот на Конфедерацијата на синдикати пред МТВ, за да дадат поддршка. Побараа да зборуваат, но организаторите од...

Во неделите повеќе на работа отколку со семејството

Додека во голем број балкански земји според примерот на повеќето развиени европски држави сѐ поретко се работи во неделите или, пак, се водат кампањи...

Работниците не веруваат дека синдикатите можат да ги заштитат

Од „Хелсиншкиот комитет“ истакнаа дека законската регулатива е проблематична, но не претставува основна пречка за остварување или за заштита на правата на работниците Работниците во...

Два француски синдиката ги повикаа професионалните возачи на штрајк

Два француски синдиката на професионалните возачи повикаа на штрајк на неопределено време, што би започнал в недела вечер. Синдикатите тврдат дека сакаат да ја заштитат...

Синдикатите пред прв генерален штрајк во ЦГ

Синдикатите во Црна Гора се пред донесување одлука за одржување на првиот генерален штрајк на вработените што се противат на донесување на спорните измени...

Првомајски чочек

По работниците, и секогаш на компромиси подготвените синдикати ја загубија битката. На боиштето наречено пазар на трудот сега паѓаат стопанствата и државите. Навикнати на секакво...