Ознака: сименс

Политичарите можат да здивнат, Грета го насочи вниманието кон големите компании

Со недели наназад, сликите од Австралија ни се секојдневие, бидејќи пожарите уништуваат површина двојно поголема од Швајцарија. Сцените на јагленисани кенгури и коали, опожарени...

Во Германија отворен првиот автопат за камиони на електрична енергија

Систем што овозможува камионите да се напојуваат со струја од жици денес беше пуштен во употреба во Германија. Должината на патот изнесува десет километри,...

Сименс ќе инвестира до 600 милиони евра во технолошки парк во...

Германскиот индустриски конгломерат Сименс се враќа на своите корени, најавувајќи до 600 милиони евра инвестиции во развојот на технолошки парк во индустриска зона во...