17.1 C
Skopje
23.3.2019 - 12:29

Ознака: Силвија Митевска

Зошто не го почитуваме изборот за живот без деца?

На жените им е дозволено да бидат успешни во професионалниот живот, но не на сметка на семејниот живот. Во спротивно, тие се карактеризирани како...

Женски права и парфем за наставничката

Идните генерации не смеат да ја „затрупаат“ борбата за еднаквост со некакви подароци за наставничките. А ние не смееме да дозволиме револуцијата и борбата...

Дали ранливоста е слабост?

Ние не сме навикнати да гледаме емоции од нашите лидери. Ние сме навикнати на строгост, на страхопочит, на грубост, на нетрпеливост и ароганција, на...

Општество на директори

Работа во константен страв. Страв од што? Од личноста што треба да биде визионер и вистински лидер, а тоа значи да не се става...

Се замолуваат децата да паузираат со дишењето?!

Не зборуваме за подобри социјални политики, подобар економски статус, развиена инфраструктура, туку станува збор за воздух! Сигурна сум дека од другите држави кога нѐ...

Сите на соседска журка!

Она што го забележав околу традиционалниот бадников оган е дека овој обичај, колку и да е пагански и во голема мера покажува негрижа кон...

Еднакво на нееднакво

Процентот на жени во раководството на спортските институции, како и во управните одбори и комисиите, остана низок и речиси невидлив. На спортските манифестации, најголемиот...

Насилството од влезот

Понекогаш на некој многу чуден и банален начин се навикнуваме да живееме рамо до рамо со насилството. Се привикнуваме да живееме врата до врата...

Лас Македонија

Стигнуваме до делот кога била во Македонија. Грлото почнува да ме реже зашто насетувам разочарување. Искрите во нејзините очи се гасат. Спласнува возбудата. Не...

Присвоено јунаштво

Прва награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Силвија Митевска Таа есен, секоја вечер имаше протести. Главните улици беа преполни со илјадници лица што...