Ознака: сиера леоне

Приштина демантира дека Сиера Леоне го повлекла признавањето на Косово

Косовското Министерство за надворешни работи тврди дека не добило известување од Сиера Леоне дека го повлекува признавањето независност на Косово, изјави за КТВ Илир...

Сиера Леоне го повлече признавањето на Косово

Сиера Леоне го повлече признавањето на Косово како независна држава. Сиера Леоне е 18-та земја што го повлекла признавањето на Косово. - Со особено задоволство можам...