Ознака: СЗО

Излечен првиот пациент од коронавирусот

Во Кина од смртоносниот коронавирус досега починаа 170 луѓе, а инфицирани се повеќе од 7.700. Одборот за вонредни ситуации во Светската здравствена организација денеска...

Свикан итен состанок на СЗО поради ширење на коронавирусот

Светската здравствена oрганизација (СЗО) изрази голема загриженост поради ширењето на коронавирусот од човек на човек надвор од Кина и свика нов состанок на Одборот...

Може ли коронавирусот да влезе во Македонија

Иако членовите на МНТ, кои деновиве се вратија од гостувањето во Кина, не го споделуваат општиот впечаток за драматичната состојба и големата паника во...

На штрек поради невидливиот убиец

Доколку СЗО прогласи глобална опасност по здравјето на луѓето по појавата на новиот смртоносен вирус, познат како коронавирус, и во нашата земја може да...

Вирусната болест во Кина не е вонредна глобална здравствена ситуација

Во седиштето на Светската здравствена организација, во Женева, беше одржан состанок на кој е одлучено дали СЗО ќе прогласи вонредна глобална состојба поради новиот...

Смртоносниот вирус ја помина кинеската граница, Македонија со мерки на претпазливост

Некои од државите на Азија, но и на Западна Европа, веќе почнаа да спроведуваат свои контролни мерки за да спречат ширење на вирусот. Најчестата...

СЗО ќе одлучува за прогласување на вонредна состојба

Светската здравствена организација (СЗО) денеска ќе донесе одлука дали да прогласи глобална вонредна состојба поради избувнување на новиот коронавирус кој се шири од Кина. Доколку...

СЗО: Вирусот ќе се прошири во другите делови на Кина

Светската здравствена организација (СЗО) денеска објави дека новиот коронавирус најверојатно ќе се прошири во другите делови на Кина и евентуално во други земји во...

Женева: Загадувањето на воздухот е причина за седум милиони смртни случаи...

Седум милиони луѓе умираат од загадување на воздухот годишно низ целиот свет, покажуваат податоците на Светската здравствена организација (СЗО). Според оваа организација на Обединетите нации,...

Малите сипаници долгорочно го уништуваат имунолошкиот систем

Научниците се надеваат дека по овие несомнени сознанија ќе се промени заблудата околу вакцинацијата со МРП и дека популацијата нема повторно да дозволи беснеење...