15 C
Skopje
24.9.2018 - 2:24

Ознака: СЗО

Одобрени 33,4 милиони долари за развој на социјални услуги и ран...

Бордот на извршни директори на Светска банка денеска го одобри заемот во износ од 33,4 милиони долари наменет за натамошен развој на системот за...

Од што најмногу умираат Македонците

Најзастапени причини за смрт во Македонија се болестите на циркуларниот систем, кои учествуваат со 58,4 проценти, потоа неоплазмите со 18,3 проценти, ендокрините, нутритивните и метаболичките...

Каде е Македонија во спречување на суицидите

Според докторката Лидија Трпеска Попоска, специјалистка-психијатарка во заводот за ментално здравје на деца и младинци „Младост“, обидот за самоубиство и за убиство во светот...

Српската листа бара од Вучиќ да не се откажува од северно...

Градоначалниците на општините со мнозинско српско население во Косово, во отворено писмо до претседателот на Србија Александар Вучиќ, побараа од него да не се...

Можниот српско-косовски компромис: независност за СЗО?

Официјалниот став на Белград, кој беше пренесен и во текстот на „Политика“, е дека тие ги исполниле своите обврски од претходниот договор, а сега...

Таневска: УНФПА помага во воведувањето најсовремени протоколи за водење бременост и...

Унапредување на капацитетите на здравствените работници и воспоставување на модерни системи за градење на тие капацитети, како и воведување на најсовремени протоколи и стандарди...

СЗО: Протоколот за борба против шверц на цигари стапува во сила...

Светската здравствена организација (СЗО) соопшти денеска дека Меѓународниот протокол за борба против шверц на цигари, кој во ноември 2012 година го усвоија 170 земји,...

СЗО: Дваесет и пет лица починати од ебола во ДР Конго

Бројот на починати од ебола во Демократска Република Конго се искачи на 25 од вкупно 45 случаи, меѓу кои има уште 14 пациенти, кај...

СЗО: Седум милиони луѓе годишно умираат од загаден воздух

Околу седум милиони луѓе умираат секоја година поради изложеност на загаден воздух, објави Светската здравствена организација (СЗО). Нови податоци покажаа дека девет од 10 луѓе...

СЗО: Седум милиони луѓе умираат годишно поради загаден воздух

Секоја година околу седум милиони луѓе умираат поради изложеност на загаден воздух, објави Светската здравствена организација(СЗО). Според СЗО, само загадениот воздух предизвикал 4,2 милиони смртни...